Így lesznek nyitva a boltok és az áruházak a húsvéti hosszú hétvégén

2020. április 9., 14:18

Szerző:

A járvány miatt eleve erősebb vásárlási igényekhez a héten hozzácsapódik, hogy a húsvét miatt négynapos hétvége lesz. Ez azt jelenti, hogy pénteken, vasárnap és hétfőn a legtöbb élelmiszerüzlet zárva lesz. A hosszú hétvégéből egyedül a szombat az, amikor nyitva lesznek a legnagyobb bolthálózatok egységei. A részleteket a napi.hu gereblyézte össze.

Eszerint az Auchan-egységek szombaton reggel 6:00-kor vagy 7:00-kor nyitnak és este 21:00-kor vagy 22:00-kor zárnak. Az online áruházat is érinti a hosszú hétvége: pénteken, vasárnap és hétfőn nem lesz kiszállítás.

Az Aldinál egységesen reggel 7:00-től este 18:00-ig lehet vásárolni.

A Lidl-üzletek nagy része este 20:00-ig vagy 21:00-ig elérhető lesz. 

Metro-áruházak alapesetben reggel fél 6-kor vagy 6-kor nyitnak, este fél 22-ig tartanak nyitva. 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Spar üzletei április 9-én csütörtökön és 11-én szombaton hosszabb nyitva tartással üzemelnek majd.

Penny Marketek csütörtökön és szombaton bolttól függően 6:00-kor vagy 7:00-kor nyitnak és este 20:00-kor vagy 21:00-kor zárnak.

A Tesco csütörtökön és szombaton reggel 6:00-kor vagy 7:00-kor nyit, majd este 19:00 és 22:00 között zár, üzlettől függően. 

Az országszerte több ezer kisebb, nagyobb üzlettel együttműködő magyar boltláncok - a CBA, a Coop és a Reál - egységeiben nincs teljesen egységes nyitvatartási rend. (A CBA-k nyitvatartási idejéről itt, a Coop-boltokéről itt, a Reál-üzletekről pedig itt lehet tájékozódni.)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.