Hungary Helps: 21 ösztöndíjas közel-keleti keresztény diák végzett a tanulmányaival Magyarországon

2020. augusztus 26., 13:17

Szerző:

Huszonegy közel-keleti keresztény fiatal végzett magyarországi tanulmányaival a Hungary Helps ösztöndíjprogramjában - közölte a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan emlékeztetett, a kormány két évvel ezelőtt ösztöndíjprogramot indított üldözött keresztény vagy kisebbségi keresztény közösséghez tartozó fiataloknak.

Évente száz diáknak ajánlanak ösztöndíjat, de mivel legtöbben alapképzésre jelentkeztek, ez volt az első nagyobb csoport, amely végzett tanulmányaival - tette hozzá.

A program egyik feltétele, hogy a képzés vége után 

az ösztöndíjasoknak vissza kell térniük saját országukba.

Idén a koronavírus-járvány miatt nem lesz újabb évfolyam, de jövőre várhatóan folytatódik a program – mondta az államtitkár.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.