Hullanak a fejek az Emmiben, távozik két helyettes államtitkár is

2018. november 9., 20:40

Szerző:

Nem sokkal Nagy aniküó volt egészségügyi államtitkár távozása után két helyettes államtitkár, Nagy Szilárd és Fábián Attila is távozik az emberi Erőforráűsok Miniszteériumában – derül ki a Népszava cikkéből

Nagy Szilárd általános helyettes államtitkári székébe Csányi Endre Péter fog leülni, aki korábban a népegészségügyi főosztályt vezette az Emmiben, mielőtt az április 8-i parlamenti választások előtt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben vállalt volna munkát. Fábián Attila, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár helyére  – aki a kórházak gazdálkodásának átvilágítását felügyelte –, egyelőre senkit nem találtak. Korábban rebesgették, hogy az utódja Sélleiné Márki Mária, az OEP volt főigazgatója lehet, de ő ezt a Népszava kérdésére cáfolta. 

Fábián Attila (balról a második) és Nagy szilárd (jobbról a harmadik) Kásler Miklóssal
Fotó: Emmi/Bartos Gyula

Nagy Anikó volt egészségügyi államtitkár októberben adta be a felmondását Orbán Viktor miniszterelnöknek a tárca vezetőjével Kásler Miklóssal vívott konfliktusaiba bukott bele. A Népszava akkor azt írta, a miniszter a vége felé hozzászólni sem volt hajlandó az államtitkárához, akinek többször átnyúlt a feje felett a területét érintő döntésekben, és külföldi taratózkodása alatt megpróbálta elérni, hogy a miniszterelnök megváljon tőle.

Az új egészségügyért felelős államtitkár Horváth Ildikó Csányi Endre Péterhez hasonlóan a Korányiban volt orvosigazgató.