Hotelt épít Pécs legjobb helyén Tiborcz fiatal barátja

2017. december 7. 11:35 - szerző: 168 Óra

Új hotel épül a pécsi Király utca elején. Ehhez az kellett, hogy a pécsi önkormányzat lemondjon elővásárlási jogáról, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító szabadon eladhassa – írja a Pécsi Stop.

A vagyonhasznosító pályázatának célja a műemléki környezetben egy, az év legalább 240 napján nyitva tartó és a Hotelstars Union minősítési rendszerben legalább négycsillagos minősítésű, minimum húszszobás és ötvenágyas férőhelyes  szálláshely létrehozása és üzemeltetése. A kiírás szerint a beruházásokat legkésőbb 2021. május 31. napjáig kell megvalósítani.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az ingatlant a Hotel Nick Kft. nyerte meg, amely 120 millió forint plusz áfa összeget fizet a házért. Az új cég mögött a fiatal, pécsi jogász végzettségű Czéh-Tóth Márk vállalkozó áll, aki megvette az orvosi karral szemben álló, pécsi pletykák szerint Tiborcz érdekeltségébe kerülő telket, majd nem sokkal azelőtt eladta, hogy a kormány megvette volna azt az egyetem részére. 

Czéh-Tóth Márkot Tiborcz István barátjaként, de legalábbis jó ismerőseként emlegetik, de jó kapcsolatot ápol Hamar Endrével, a miniszterelnök vejének barátjával és üzlettársával is, akivel közös üzleti érdekeltségük is van. Czéh-Tóth nem mellesleg öt trafikkoncessziót is elnyert, miközben korábban sem a kereskedelemhez, sem a dohánybizniszhez nem volt köze.

Nem rossz státus Orbán vejének barátjaként tengetni a mindennapokat. Mint tegnap megírhattuk, Tiborcz másik cimborája, Paár Attila 10,7 milliárdnyi közpénzért éppen egy palotát újít fel Pesten a reformátusoknak, de Tiborcz-közeli cégen fut keresztül hamarosan az összes magyar közbeszerzés is.

Orbán Ráhel férje megállíthatatlan és érinthetetlen. Kétszer is lefotózták például, amint a nemzetbiztonsági kockázatként elhíresült Zaid Naffával, valamint az FBI által a haláláig körözött bűnözővel, a néhai szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon ügyvédjével kávézgat a Gresham-palota teraszán, mégsem esett át soha semmiféle nemzetbiztonsági átvilágításon, mert „nincs rá igény”.