Inkább kifizették a százezer forintos pénzbírságot, csak ne derüljön ki, hogy Hosszú Katinka mennyiért használhatta a Duna Arénát

2019. augusztus 21. 08:52 - szerző: Ágoston Zoltán

A Pesti Központi Kerületi Bíróság ítélete nyomán százezer forintos pénzbírságot kell kifizetnie a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.-nek, amiért jogerős végzés ellenére sem adta ki a szerződéseit a Hosszú Katinka klubját működtető céggel – írja a 24.hu. A portál két éve, a 2017-es megméretés óta próbálja megtudni, hogy az Iron Aquatics milyen feltételekkel használhatta a 43,36 milliárd forintból elkészült Duna Arénát. Bár a Fővárosi Ítélőtábla 2018 végi jogerős ítéletében kimondta, hogy az adatokat ki kell adni, ez nem történt meg, ezért a 24.hu végrehajtást indított, hogy fény derüljön a Bp2017 által féltve őrzött titokra. A céget a Pesti Központi Kerületi Bíróság most újra kötelezte, hogy 15 napon belül adja ki a szerződéseket, a benne foglaltak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerint is közérdekű adatnak minősülnek. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 24.hu beadott egy új közérdekű adatigénylést is, ezúttal azt firtatva, hogy állami cégként a Bp2017 ügyvédi díjak, illeték, perköltség, bírság formájában mennyi közpénzt fordított arra, hogy akadályozza az adatok nyilvánosságra kerülését.