Vízosztás van a hőségriadó miatt Budapest három főpályaudvarán és több vidéki vasútállomáson

2019. augusztus 10., 15:02

Szerző:

Ingyen ad ásványvizet utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a hőségriasztás ideje alatt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel. 

Szombaton 14 órától 18 óráig, továbbá 11-én és 12-én 8 órától 18 óráig, illetve addig biztosítják az ingyen ásványvizet az utasoknak, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi. 

Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken Miskolc, Békéscsaba, Szeged, Kecskemét, Győr, Szolnok, Pécs, Nagykanizsa, Siófok, Veszprém, Tapolca, Celldömölk, Zalaegerszeg, Debrecen és Nyíregyháza vasútállomásán kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. 

A MÁV-Start azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel, illetve folyadékkal kezdje meg utazását.

A vasúttársaság közölte azt is: elsődleges célja, hogy utasai számára minél komfortosabb utazást biztosítson, ezért a járművek karbantartása során - a megbízható üzemkészség érdekében - különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.