Nagyon megviseli a pokoli hőség az időseket, a legnagyobb baj, hogy nem isznak elég vizet

2019. augusztus 12., 16:30

Szerző:

A mentőket az elmúlt napokban többször riasztották olyan rosszullétek miatt, amelyeket a hőség okozott - mondta Gellér Éva, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az elmúlt napok mindegyikén előfordult, hogy olyan idős emberekhez kellett kimenniük, akik kevés folyadékot fogyasztottak, és emiatt rosszul lettek.

A mentőszolgálat dolgozója azt kérte, hogy mindenki fokozottan figyeljen az idősekre, a krónikus betegekre, a gyerekekre. A gyermekekkel ne töltsenek sok időt a napon – javasolta Gellér Éva.

Az országos tisztifőorvos szombattól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki. A meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy kedden-szerdán egy érkező hidegfront jelentős lehűlést hoz.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.