Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere inkább visszavonja a hatalmas felhördülést kiváltó javaslatait

2019. október 28., 09:23

Szerző:

Horváth Csaba, Zugló polgármestere

visszavonja a nagy felhördülést kiváltó javaslatát arról, hogy halaszthatatlannak nyilvánított ügyekben a képviselő-testület jóváhagyása nélkül dönthessen, és azt is, amelyikben megemelné azt az értékhatárt, amely felett képviselő-testületi hozzájárulás kell ingó vagy ingatlan vagyon eladásánál, vételénél, illetve bérbeadásánál.

A politikus hétfő reggel Facebook-posztban tett bejelentést erről, hozzáfűzve, a közbizalom helyreállítása miatt döntött a visszavonás mellett. 

Hangsúlyozta, hogy az átláthatóság – amelyet a két javaslatának az elfogadása jelentős mértékben csökkentett volna –minden demokratának kötelessége megvédeni. a visszavonás viszont nem akadályozta meg abban, hogy hazugnak és manipulatívnak nevezze az Átlátszó leleplező cikkét. „A közbizalom helyreállítása érdekében a szakmai szempontoknak megfelelő SZMSZ-módosítást visszavonom, hogy elejét vegyem a további rosszindulatú politikai támadásoknak” – hangzik a kissé felemás Facebook-poszt.

Jelenleg a zuglói vagyonrendelet úgy néz ki, hogy az ingó és ingatlan vagyontárgyak esetében 50 millió forintos értékhatárig elég a tulajdonosi és közbeszerzési bizottság döntése, e felett képviselő-testületi döntés kell. Horváth Csaba az értékhatárt ingó vagyontárgyak esetében 300 százalékkal, 50 millióról 150 millió forintra, ingatlanok esetében 500 százalékkal, 50 millióról 250 millió forintra emelte volna. Mindezt úgy, hogy saját bevallása szerint az ingó vagyon legdrágább esetben is egy használt autót, néhány millió forintos értéket jelenthet. Korábban azzal mentegetőzött, hogy Zuglóban eleve semminek az értéke nem éri el még az eredeti 50 milliós értékhatárt sem.

 

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.