Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Horváth Csaba visszavonta a parkolóautomatás előterjesztését is

2019. november 7. 13:41 - szerző: 168 Óra

Egyelőre mégsem szavaz Zugló képviselő-testülete arról a parkolásról szóló előterjesztésről, ami alapján újabb négy évre kötne szerződést az önkormányzat a gyanús üzletekben érintett Kupper András cégével - tudta meg a 24.hu. Az értesülést Horváth Csaba, a frissen megválasztott MSZP-s képviselő is megerősítette, aki eredetileg benyújtotta a szerződéskötésről szóló előterjesztést.

Horváth azt mondta, csütörtökön csak arról szavaznak, hogy Zugló elsőként csatlakozzon-e az egységes fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkoló automaták be legyenek-e kötve a NAV rendszerébe. A parkolási szerződésről egyelőre nem szavaznak, lakossági konzultációt kezdeményez az ügyben. A Demokratikus Koalíció előre jelezte, hogy várhatóan nem fogja megszavazni a kezdeményezést, mert szerintük ebben a kérdésben csak a zuglói polgárik véleményének megismerése után szabad felelős és körültekintő döntést hozni. A 24.hu úgy tudja, a Momentum sem szavazta volna meg.

Ez második alkalom, hogy miután a sajtó beszámol Horváth Csaba aggályos előterjesztéséről, a pár hete megválasztott polgármester azt végül visszavonja.

A parkolási szerződés miatt azért tört ki botrány, mert a megállapodást egy igen kétes előéletű társasággal kötötték volna meg. Kupper András, a Centrum Kft. egykori tulajdonosa a budapesti parkolás megkerülhetetlen alakja. Cégei korábban behálózták a budapesti kerületeket, pártokon átívelő üzleteket kötött.