Horváth Csaba szerint bűnrossz Tarlós István ötlete az éjszakai ferihegyi repülés tilalmáról, ő inkább új repülőteret építene

Budapesttől 30-40 kilométerre. Miközben Ferihegyre is csak két zsúfolt buszjárattal vagy taxival lehet kijutni.

2019. február 22., 19:45

Szerző:

Nagy téttel szállt be a kampányüzemmódba kapcsolt Tarlós István főpolgármesterrel való szellemi pókerpartiba az MSZP-s Horváth Csaba, aki ugyan alulmaradt a budapesti előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben, és így nem lehet Tarlós kihívója, pénteki sajtótájékoztatóján azért keményen odaszólt a városvezetőnek.

Tarlós ugyanis egy könnyed pillanatában az éjszakai repülés betiltását lebegtette meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környékén élők zajártalmának csökkentése érdekében, amivel lényegében lehetetlenné válna a nagy távolságból érkező nemzetközi járatok fogadása. - Tarlós szégyellje magát, hogy kilenc év után először fordít érdeklődést a budapestiek problémái iránt - mondta Horváth, majd kijelentette, hogy a főpolgármester ötlete helyett

ő hónapok óta egy új budapesti repteret javasol, a fővárostól 30-40 kilométerre.

Az ötlet elemi erejét nem csupán az adja, hogy a Budapest határában álló Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre jelenleg csak két, zsúfolt buszjárattal lehet kijutni (se metró, se vonat) vagy taxival. Hanem az, hogy mégis mekkora esélyt lát egy ekkora beruházás elkészültére a szocialista politikus abban a városban, ahol az ötös metrót is megígérik minden egyes önkormányzati kampányban.

Horváth Csaba

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.