Horribilis összeget költenek Orbán kényelmére a Várban

2017. május 22. 15:11

Csak a belsőépítészeti tervezés 170 millió forintot emészt fel.

170 millió forintért végzi el a Miniszterelnökség budavári elhelyezéséhez szükséges 3D modellezéssel készített belsőépítészeti tervezési feladatokat a Hamburg C Kft.  A cég most március 2-án kezdte meg a munkát, amelyet 2018. február 15-ig kell befejeznie – írja a Magyar Közlönyben megjelent információra hivatkozva a 24.hu.

A döntés, hogy a Miniszterelnökség a Várba költözik, még 2014-ben született meg.  Orbánnak az akkori elképzelések szerint 2016. március 15-ig kellett volna elfoglalnia az új hivatalát Áder János székhelye, a Sándor-palota mellett a karmelita kolostorban, amelynek az átépítésére és a kapcsolódó beruházásokra 13,3 milliárd forint értékű szerződést kötöttek a Confector Mérnökiroda Kft.-vel. A költözés tervezett időpontja 2018 decembere.

Az épület helyén, ahova Orbán most költözne a stábjával – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel – a török hódoltság előtt ferences kolostor állt, amelyet

a törökök a budai pasák háremévé alakítottak.

Csaknem 800 nő várta itt a pasák ágyba hívó szavát.

A karmelita kolostor a világörökség része a Duna-parttal együtt. Átalakítását egyeztetni kell az ENSZ szakosított szervezetével, az UNESCO-val is.