Horn Gyula fia szerint Deutsch Tamás lábjegyzetig sem fog eljutni a történelemkönyvekben

2018. január 2., 20:00

Szerző:

Deutsch Tamás
Fotó: Bazánth Ivola

A 2013-ban elhunyt Horn Gyula fia reagált Deutsch Tamás mai nyilatkozatára. A Fidesz EP képviselője és a Digitális Jólét Programjáért felelős biztosa mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Horn Gyula a saját népére lőtt, és ez sokkal nagyobb erkölcsi kérdéseket vet fel, mint a pedofíliát megengedhetőnek tartó alt-rightos Milo Yiannopoulos meghívása a budapesti V4-konferenciára – írja az Index

A volt kormányfő fia, ifjabb Horn Gyula közleményben reagált Deutsch Tamás nyilatkozatára. Azt írja, hogy soha nem bizonyították, hogy apja erőszakos cselekményekben vett volna részt, és apja erkölcsileg kikezdhetetlen. A család aszerint méltatlan, hogy olyan politikust támadnak, aki nem tud reagálni a vádakra, Horn Gyula politikai szerepét pedig a támadások sem kisebbíthetik. Közlemény az alábbi mondattal zárul:

„Noha a fentiek fényében empatikusan talán megérthetővé is lenne azon percemberek dühödt frusztrációja és az ebből fakadó rágalmazó hevülete, akiknek még lábjegyzet sem fog jutni a történelemkönyvekben, mindazonáltal nem tűrhetjük szó nélkül az ilyen ténybelileg alaptalan és erkölcsileg nívótlan megnyilvánulásokat.”