Ködben, 130-cal száguldva fotózott és posztolt az internetre a fideszes honatya

2020. november 26. 06:48 - szerző: 168 Óra - forrás: Blikk

Hoppál Péter volt kulturális államtitkár, jelenlegi miniszteri biztos maga örökítette meg, hogy valószínű éppen felrúgta a KRESZ szabályait - szúrta ki a Blikk. Hoppál az internetre töltötte fel azt a képet, ami az autójában készült, miközben 130 km/órával haladt az autópályán. A fideszes honatya az útra rátelepedett ködöt örökítette meg.

"Köd előttem, köd mögöttem, Isten tudja, honnan jöttem…” – idézte Szabó Lőrincet Hoppál. A bökkenő csak az, hogy – amint arra több kommentelő is felhívta a figyelmet – a KRESZ tiltja a telefon bármilyen, kézben történő használatát vezetés közben, így a fotózást is.

Feltűnő emellett, hogy a műszerfalon látható időponthoz képest pár perccel később már kint is volt a közösségi oldalán a fotó. A lap által megkérdezett közlekedési szakértő szerint a legegyszerűbb megoldás a telefon rögzítése, de ilyen nagy sebességnél jobb, ha semmilyen módon nem vonja el a vezető figyelmét a készülék. Ilyen ködben ráadásul még kevesebb ideje van a sofőrnek reagálni, nem szabad a legnagyobb megengedett sebességgel haladni, és mivel minden tizedmásodperc számít, különösen fontos, hogy két kézzel fogjuk a kormányt. 

Mivel a szögből arra lehet következtetni, hogy Hoppál készítette a fotót, a Blikk megkereste, hogy megkérdezze, valóban így történt-e, ám a cikk megjelenéséig nem kapott választ. Követői közül többen azt tanácsolták Hoppálnak, hogy két kézzel, óvatosabban vezessen, és ne a telefonnal „szórakozzon” ilyen helyzetben. 

A mobil kézben tartása vezetés közben a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének minősül, amiért a helyszínen 10 ezer forint, szabálysértési feljelentést követően 20 ezer forint a bírság.