Rasszista viccen nevetgélt a Facebookon Hoppál Péter: kolosszálisnak nevezte a fekete jogvédőn gúnyolódó rajzot

2020. június 18. 13:32 - szerző: 168 Óra - forrás: Index

Egy Hoppál Péter miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő nevét és arcát használó személyes Facebook-profil nevezett kolosszálisnak egy rasszista viccet – számolt be az Index. A személyes Facebook-profil egy mémhez írt hozzászólást, ami Martin Luther King politikai aktivistát iPhone dobozok és Louis Vuitton táskák között atlétás fosztogatóként ábrázolja. Ez a poszt  a „Luther” és a magyarul fosztogatót jelentő angol „looter” hasonló kiejtésén élcelődik.

A képet nem a fideszes politikus osztotta meg, de egy az övének tűnő személyes profil felkiáltójellel és sírva nevetős szmájlik kíséretében kommentelte a fenti jelzőt a bejegyzés alá. Azt, hogy ez egy rasszista vicc, alighanem a kép megosztója is érezte, ugyanis ezt írta hozzá kísérőszövegként:

„lehet, hogy csak 30 nap múlva leszek, de muszáj”.

Fotó: Index.hu

Martin Luther King az afroamerikai polgárjogi mozgalom egyik vezető személyisége volt és merénylet áldozataként halt meg 1968-ban. Egész életében pacifista volt, beszédeiben, nyilatkozataiban és tetteiben mindig az erőszakmentességet hirdette.

Mint az Index írja, az a Hoppál Péter nevű profil, amely most a rasszista poszton nevet, 2017-ben osztotta meg a hírt, hogy mivel 5000-esre nőtt a magánoldalán a követői száma, Dr. Hoppál Péter néven létrehozta a hivatalos politikusi oldalát is, ez bizonyíthatja, hogy valóban a fideszes képviselő személyes profiljáról érkezett a „kolosszális” komment.

Hoppál Pétert megpróbálták elérni, eddig sikertelenül. Hoppál korábban kulturális államtitkár és a Fidesz szóvivője is volt, néhány hete pedig a Népszava megszüntetéséről osztott meg viccesnek szánt képet.