Hónapokig kínozták, zsarolták, alázták, végül majdnem megfojtották cellatársukat a szadista rabok a Pest megyei börtönben

2020. március 18., 11:32

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik fogvatartott társukat megalázták, zsarolták, végül megpróbálták megölni egy büntetés-végrehajtási intézetben.

Az elkövetők – két rokon – 2016 decembere és 2017 áprilisa között a sértettel közös zárkában voltak egy Pest megyei börtönben. Az együtt töltött időben előfordult, hogy a két férfi elvette a sértett holmiját, illetve bántalmazták őt.

2017. április 19-én a közös zárkában a két férfi összekötötte a sértett kezeit,

majd különböző – emberi méltóságát sértő – módon zaklatták, illetve fenyegették,

hogy az áldozat pénzt adjon nekik.

Másnap az elkövetők a zárkában egy cipőfűzőből készített hurkot tettek a sértett nyakára és azzal fojtogatták, amíg elveszítette az eszméletét. Ezután az elájult sértettet bántalmazták és vízzel locsolták le, hogy magához térjen, majd folytatták a fojtogatását addig, amíg az egyik elkövető megijedt és felhagytak a cselekménnyel – tudatta az Ügyészség.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.