Hónapok óta álmodta azt a MOM Sportközpont lángoló fabódéjában meghalt kislány, hogy bent fog égni valahol

2019. június 25., 18:28

Szerző:

Hónapok óta arról álmodott, hogy egyszer bent fog égni valahol - nyilatkozta az RTL Klubnak annak a kislánynak az édesanyja, aki hétfőn este vesztette életét egy kigyulladt fabódéban a budai MOM Sport tetején.

A kislány mindig felriadt a rémálomból, ezért már nagyon régóta az anyja mellett aludt. Az iskola pszichológusa sokat foglalkozott vele, az ő javaslatára vitték a Vadaskerti Kórházba, ahol a kezelőorvosa négy nap után azt mondta a szülőknek, hogy

a kislánynak túl nagy a fantáziája és a képzelőereje, ezért pszichoterápiát javasol.

Az anya nem érti, gyerekei miért mentek el a MOM Sport melletti játszótérről, amíg nem tudott rájuk figyelni, és másztak be a tároló ablakán. Abban teljesen biztos, hogy a gyerekeinél nem volt semmilyen gyújtóeszköz, mert egész nap vele voltak.

Mint azt a 168 Óra is megírta: a BRFK kedd délelőtti közleménye szerint a tragédiát felelőtlenség okozta. A haláleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd bemásztak a tetőn lévő, használaton kívüli faház ablakán, és ott tüzet okoztak.

Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel.