Mészáros Lőrinc veje ajándékba megkapta a Szombathelyi Haladást

2019. július 1., 13:27

Szerző:

Úgy tűnik, vége a hosszú bizonytalanságnak a Szombathelyi Haladásnál. Az NB I-ből kiesett, és anyagi gondokkal küzdő futballcsapatot Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt mentheti meg – írja az mfor.

A döntés már várható volt, azt a 24.hu írta meg múlt héten, hogy Homlok Zsolt már megegyezett a többségi tulajdonosokkal. A Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület elnöksége viszont ma délelőtt felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, vagyis Homlok Zsoltot, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a labdarúgóklubot működtető Szombathelyi Haladás Kft. többségi tulajdonosával, a HALMILL Team Tanácsadó Kft.-vel annak a tulajdonrészének átvételéről.

– Tekintettel a Haladás Kft. jelenlegi gazdasági helyzetére, illetőleg arra a tényre, hogy az átvevő egy egyesület lenne, az átvétel tervezett jogcíme ajándékozás

– fogalmaz a Haladás VSE elnöksége által jóváhagyott szándéknyilatkozat.

Fotó: MTI/Varga György

 

A dokumentum hangsúlyozza, hogy a tulajdonosoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a gazdasági bizonytalanságok rendeződjenek, megoldódjanak, és a társaság hosszú távú működése megalapozott legyen.

A Haladásnál az utóbbi időben már a fizetések is csúsztak, a 15 milliárdból forint közpénzből épült stadion fenntartási költségeit viszont már az átadás óta nem tudják kitermelni. A fideszes vezetésű önkormányzat sokáig százmilliókkal pótolta ki a pénzégetőnek tűnő foci költségvetését, de legutóbb az ellenzéki többség már nemet mondott a Haladásra fordított közpénz elszórására.