Leváltják Hollik Istvánt, Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz az új kormányszóvivő

2019. november 29., 19:41

Szerző:

Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz január 1-től a kormányszóvivő, Hollik István pedig a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folytatja – írja a Magyar Nemzet.

A 32 éves, jogász végzettségű Szalay-Bobrovniczky a Fidelitasban kezdett politizálni, 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciójában. 2014-ben részt vett Tarlós István főpolgármester-jelölti kampányában, majd a választási győzelem után Budapest humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese volt, a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el. Legutóbb szerepelt az egyik képen is, amelyik a világhírű amerikai színésznő, Scarlett Johansson látogatásán készült Tarlós Istvánnál.

Hollik István a jövőben a Fidesz kommunikációs igazgatói feladatát látja el, az európai parlamenti mandátumot nyerő Hidvéghi Balázst követi.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.