Csomagküldő szolgálattal rendelte Hollandiából a drogot egy bajai férfi

2019. december 13., 10:07

Szerző:

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklása bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy harminchat éves férfi ellen, aki 2018 őszén csomagküldő szolgálattal rendelt saját fogyasztásra drogot Hollandiából, de a NAV a budapesti reptéren lefoglalta a szállítmányt – írja az ügyészség.

A vádlott 2018 őszén csomagküldő szolgálattal kábítószert rendelt saját fogyasztásra a lakcímére, egy Bajához közeli faluba.

A vádirat szerint 2018. november 7-én, a NAV Repülőtéri Igazgatósága Budapesten, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren ellenőrizte a vádlott részére a hollandiai Amszterdamból érkező postát. A levélküldeményből tizenhat kábítószergyanús tabletta került elő, amelyekről a szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősülő MDMA-t tartalmaznak.

Légiközlekedés - Budapest - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülő
Fotó: MTI/Jászai Csaba

A lefoglalt drogok hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kábítószer birtoklása bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt tablettákat is el kell kobozni.