„Hogy a k.rva életbe van az, hogy nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?” - fakadt ki az MSZP alelnöke

2019. május 17., 18:52

Szerző:

Sajtótájékoztatót tartott Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje, Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Szabó Zsolt, a Párbeszéd dunaújvárosi önkormányzati képviselője. Az eseményt „Európai minimálbért, és uniós védelmet minden magyar dolgozónak!” címmel tartották a dunaújvárosi Hankook-gyár előtt.

A politikusok a sajtótájékoztatón arról beszéltek, hogy a külföldi multik „rabszolgaként dolgoztatják” a magyar munkavállalókat. Komjáthi Imre gazdasági bevándorlókat emlegetett, és kijelentette, hogy „lassan már a Himalája tövében dolgozó serpákat” is idehozza a magyar kormány.

Később viszont befutott a Pesti Srácok újságírója is, aki nem a tájékoztató tárgyában kérdezte a politikusokat, hanem értelmezésük szerint provokálta őket. Komjáthi egy ponton nagyon kiakadt. A mikrofonhoz lépve kijelentette, hogy ő rendkívül tiszteli az újságírókat, és háromig elszámolt magában, mielőtt az alábbiakat sikerült mondania:

– Hogy a kurva életben van az, hogy az nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?

– tette fel a kérdést Komjáthi. 

Ezután azt kérdezte a lap újságírójától, hogy miért tesznek rá, hogy mongolokat, meg ukránokat foglalkoztatnak a gyárakban.

– Kérjenek bocsánatot a magyar munkavállalóktól, mert tojnak rájuk, mert tesznek rájuk!

– jegyezte meg a végén az alelnök. Hozzátette, hogy ő 33 évig dolgozott a vegyiparban, tudja, hogy mit jelent a túlóra.

Ezután Jávor Benedek már higgadtan válaszolt a Pesti Srácoknak az őszi önkormányzati választásokról szóló kérdésére.

(A 24.hu nyomán)