A leváltott XI. kerületi polgármester, Hoffmann Tamás ül be Tarlós István helyére a Fővárosi Közgyűlésben

2019. október 16., 11:57

Szerző:

Mint kedden kiderült nem veszi át listavezető képviselői mandátumát Tarlós István. A leköszönő főpolgármester már beszélt arról, hogy szeretne nyugdíjasként, több időt tölteni az unokáival.

A Fővárosi Közgyűlésben Hoffmann Tamás, korábbi újbudai polgármester ülhet be a helyére.

A XI. kerületben az ellenzéki László Imre 50,52 százalékkal verte meg a fideszes politikust, aki 43,19 százaléknyi voksot szerzett vasárnap.

A főpolgármester a hivatalát egyébként csütörtökön adja majd át hivatalosan Karácsony Gergelynek – írja az atv.hu.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.