Hódmezővásárhely is el akarja utasítani a rabszolgatörvényt, az önkormányzatnál volt, akinek ezer túlórát sem fizetett ki a Fidesz

2019. január 16., 13:31

Szerző:

Hódmezővásárhelyen is összehívták s rendkívüli közgyűlést, hogy határozatot hozzanak: az önkormányzati cégek ne alkalmazhassák a rabszolgatörvényt – írja a hvg.hu.

– Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél több kifizetetlen túlórája volt – érvelt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere amellett, hogy miért lenne fontos, hogy megszavazzák az előterjesztést.

Ötvenmillió forintot fizetett ki a polgármesteri hivatal tavaly a dolgozóinak elmaradt túlóra gyanánt, amelyek még a fideszes vezetés alatt halmozódtak fel

– jegyezte meg. A fideszes képviselők viszont azt javasolták, hogy hívják össze a dolgozókat, és egy fórumon kérdezzék meg őket arról, hogy szükségesnek tartják-e egy ilyen tartalmú határozat elfogadását. A polgármester szerint viszont az alkalmazottak még mindig tartanak a Fidesz nyomásgyakorlásától, ezért nyilván félnének véleményüket elmondani.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Fekete Ferenc fideszes képviselő azt javasolta, írásban, név nélkül mondhassák el a véleményüket az önkormányzati cégek. Ezt végül megszavazta a testület, tehát akkor kerül ismét napirendre ez a kérdés, ha ez az anonim véleménynyilvánítás lezajlik.

Korábban Szegeden, Dombóváron és Szombathelyen döntöttek úgy, hogy a városi cégeknél nem alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Közben A Fidesz-központból sorvezetőt kaptak a párt vidéki képviselői, hogy tudják, hogyan kell lehengerlően érvelniük, ha a kérdés a közelükbe kerül.