Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Most már hivatalos: irodát nyit Budapesten a Türk Tanács, a magyarországi kipcsakok elégedetten dőlhetnek hátra

2019. november 13. 15:49 - szerző: 168 Óra

Az Orbán Viktor miniszterelnök által oly forrón méltatott Türk Tanácsról nyújtott be törvényjavaslatot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amely a „Magyarország Kormánya és a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsa Titkársága közötti, a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsa magyarországi Képviseleti Irodájáról szóló székhely-megállapodás kihirdetéséről” címet viseli.

Ez magyarul azt jelenti, hogy – amint azt Orbán korábban kilátásba helyezte – a Türk Tanács biztosan irodát nyit Budapesten.

–  írja a hvg.hu.

Magyarország feladata lesz megfelelő irodát találni és berendezni székhelynek. A Türk Tanács összes tagállama (Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán és Kirgizisztán) képviselőt delegál majd ebbe az irodába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A javaslatban az is olvasható, hogy az iroda mentesül a házkutatás, lefoglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtó, közigazgatási, bírói vagy igazságszolgáltatási szervek bármely egyéb beavatkozása, továbbá bármilyen jogi eljárás, közigazgatási vagy bírósági eljárás alól, kivéve azokat az eseteket, amelyekben a Türk Tanács Külügyminisztereinek Tanácsa lemondott mentelmi jogáról.