A Hitler-videók miatt meghurcolt gimnazista apja az ellenzék közös polgármesterjelöltje Szekszárdon

2019. augusztus 23., 13:00

Szerző:

Egyetlen nappal az önkormányzati választások hivatalos kampánystartja előtt Szekszárdon is bejelentették az ellenzék közös polgármesterjelöltjét. A tolnai megyeszékhelyen egy helyi vállalkozó, Bomba Gábor száll szembe a várost jelenleg is irányító fideszes Ács Rezsővel. A jelölt mögött felsorakozott minden ellenzéki párt – írja a Magyar Hang.

Bomba Gábor neve az országos sajtóba is bekerült, az ő fia volt ugyanis az, akit meghurcoltak a helyi gimnáziumban. A szekszárdi Garay János Gimnázium diákjaként a fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket.

A gimnázium igazgatónője többször is a rendőrséghez, illetve a bírósághoz fordult, sőt, még a gyámügyet is bevonta. Eddig egyetlen hatóság sem mondta ki, hogy a fiúnak köze lenne a videókhoz, a gyámügy pedig kifejezetten rendezettnek találta a család életét. Nemrég azonban újabb fordulat jött: folytatódik a nyomozás az ügyben és a gyámügyi vizsgálat is újraindul.

Bomba Gábor  nagyon gyanúsnak nevezte, hogy ebben az ügyben december óta nem történt semmi, három hete pedig hirtelen újraéledt. Akkor merült fel a neve a fideszes polgármester kihívójaként – írja a lap.

A szekszárdi gimnazista meghurcolásáról szóló cikkünket itt olvashatják.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.