Hiába fizette volna ki a 7,5 milliós óvadékot, M. Richárd házi őrizetben marad

2018. november 9., 15:48

Szerző:

Hiába fizetett volna 7,5 millió forintot M. Richárd azért, hogy elhagyhassa az otthonát, a Fővárosi Törvényszék elutasította a keresetet. Így a Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottja továbbra is házi őrizetben marad – írja a 24.hu.

– A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az ügyészi fellebbezést alaposnak találta, ennek megfelelően az elsőfokú bíróság végzését megváltoztatta, egyúttal az óvadék megállapítására és enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletre irányuló védői indítványt elutasította

– közölte a portállal a törvényszéki szóvivő.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Korábban a Budai Központi Kerületi Bíróság a védői indítvány alapján óvadékot állapított meg, amelynek összegét 7,5 millió forintban határozta meg azzal, hogy ha a gyanúsított az óvadék összegét leteszi, úgy enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyelet lép életbe. Eszerint a bíróság a gyanúsított mozgását Budapest és Pest megye együttes közigazgatási területére terjeszti ki azzal, hogy a nyomkövető technikai eszközt a terheltnek továbbra is viselnie kell.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség szigorúbb szabályok, vagyis egy konkrét ingatlanra vonatkozó eltávozási tilalom fenntartása érdekében fellebbezett. A másodfokú bíróság nem enyhített az M. Richárddal szembeni kényszerintézkedésen.

A férfi tavaly májusban Budapesten a Dózsa György úton a megengedett sebességet jelentősen meghaladva összeütközött egy másik gépjárművel. A balesetben két ember életét vesztette, többen súlyosan megsérültek. A gyanú szerint M. Richárd a baleset előtt kábítószert fogyasztott. Tavaly augusztus óta van házi őrizetben.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.