Hetvenéves férfi taperolja, zaklatja a nőket Újszegeden, a rendőrség csak Mészáros Lőrinc lapjának jelzésére kezdett nyomozni

2018. szeptember 21., 10:20

Szerző:

Facebook-bejegyzésben figyelmeztette a szegedieket egy újszegedi nő: barátnőjét egy 70 körüli férfi zaklatta a buszon. Fogdosta, ajánlatot tett neki, követte, próbálta megcsókolni. Kiderült: sokan jártak hasonlóan – írja a Délmagyar.

A poszt alatt megdöbbentő beszélgetés alakult ki, ugyanis az idős férfi sok hasonló fiatal áldozata jelentkezett. Gyűltek a sztorik, ki, hol találkozott az illetővel, és az hogyan próbálkozott. Egy nőnek például nyíltan „kufircolást" ajánlott, egy másikat összefogdosott a trolin, egy tinédzserlányt távcsővel kukkolt és telefonon zaklatott a magas, őszhajú, bajuszos, főleg fekete napszemüvegben portyázó férfiú. És még hosszú a lajstrom.

Két nő is feljelentést tett a rendőrségen, de azokat elutasították. A hatóság szerint ugyanis az, amit az idős férfi művel, az nem zaklatás, és a szeméremsértés is csak akkor állna meg,

ha a férfi érintett volna nemi szervet.

A feljelentő combjának megsimogatása, a feljelentő átölelése, a férfi lakására invitálása a rendőrség válasza szerint nem számít annak, és nem bűncselekmény – indokoltak.

Mészáros Lőrinc lapjának jelzésére azonban a szegedi rendőrkapitányság mégis felveszi a kapcsolatot az esetleges további sértettekkel, az ügy megnyugtató felderítése érdekében.