Hétezer gyerek énekelte Kossuth téren a nemzeti összetartozás dalát, Orbán Viktor Sátoraljaújhelyen emlékezett Trianonra

2019. június 4., 13:55

Szerző:

Hétezer gyermek közreműködésével énekelték el a Kézfogás című dalt, a magyar összetartozás himnuszát a Kossuth téren június 4-én, a trianoni békeszerződés emléknapján.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét.

Kilencvenkilenc évvel Trianon után mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat: megmaradtunk! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen.

Itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is – mondta a kormányfő a Rákóczi Szövetség tulajdonában lévő Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban.

Nemzeti összetartozás napja - Ünnepség Sátoraljaújhelyen
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hangsúlyozta, hogy a magyarok nemcsak túlélték ezt az időszakot, hanem ma a Kárpát-medence legnépesebb nemzetét alkotják. Együtt újra nagyok, erősek, sikeresek és győztesek leszünk! – hangoztatta.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.