Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

300 ezres bírságot kapott a hentes, aki 2800 forintért árulta a csirkemell filét a Lehelen

2020. április 9. 09:40 - szerző: 168 Óra/MTI

Megszületett a hatósági döntés a Lehel téri piacon a csirkehúst túlzott árakon áruló kereskedő ügyében, a vállalkozásra 300 ezer forintos bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön.

Március közepén méregdrágán, avagy aranyáron kínált csirkehúsról készült fotók váltottak ki komoly közfelháborodást a közösségi oldalakon:

Egy élelmes hentes a csirkemell filé kilóját 2798, a csontos csirkemellét 2698, a csirkecomb farrésszel című kompozícióét pedig 1998 forintért mérte a nagyérdeműnek.

Az ITM kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon március 18-án. A vizsgálat tapasztalatai szerint a fényképeken látható csirkehús-árak kirívóak voltak, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem akadt példa. A vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult.