Orbán kirúgta a Modern Városok és Falvak Programot szervező helyettes államtitkárt, Kósa Lajos volt titkárságvezetőjét

2020. június 23., 10:56

Szerző:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi hatállyal felmentette tisztségéből Bertáné dr. Bényi Krisztinát, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát – írja a hétfő esti Magyar Közlöny alapján a Privátbankár.

Bertáné Dr. Bényi Krisztina a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkári feladatait látta el. Orbán már ki is nevezte a Miniszterelnökség helyettes államtitkárává dr. Botos Gyöngyvért.

Bertáné a napokban egyébként

egy új csimpánzházat adott át Győrben,

Xantus János Állatkertben, ez 250 millió forintból épült meg. Az ünnepségen azt mondta, Győr időarányosan nagyon jól áll a kormány nyújtotta fejlesztésekkel. Ez a projekt is a Modern Városok Program keretében valósulhatott meg. Nyilvánosan elérhető önéletrajza alapján

Bertáné erősen Csongrádhoz kötődik,

Szegeden dolgozott több mint tíz éven át a Csongrád Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd egy éven át a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál vezette a nyugellátási főosztályt, míg nem 2012-től 2015-ig a kormányhivatal igazgatója nem lett. Még abban az évben parlamenti főosztályvezető lett, majd 2017-ben

a Miniszterelnökségre került titkárságvezetőként a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, azaz Kósa Lajos mellett.

2018. június 1-jével lett ugyanitt már helyettes államtitkár.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.