Házi őrizetbe került az a férfi, aki meg akarta erőszakolni Makai Viktória ultramaratonistát

2019. május 14., 20:07

Szerző:

Megszüntette a Fővárosi Törvényszék annak a 37 éves budapesti férfinak a letartóztatását, aki október 14-én meg akarta erőszakolni a budapesti Jászberényi úton Makai Viktória ultramaratonistát. H. István házi őrizetbe került – írja a 24.hu.

A férfi védője azt nyilatkozta a lapnak, hogy a másodfokon eljáró bíróság helyt adott fellebbezésüknek, és bűnügyi felügyelet alá, vagyis házi őrizetbe helyezte ügyfelét.

A férfi októberben megtámadta, megverte és meg akarta erőszakolni a hétszeres magyar bajnok ultramaratonista futónőt. A nő férje azonban valamilyen megérzéstől hajtva felesége elé indult, és véget vetett a támadásnak.

Makai Viktória
Fotó: Youtube/Nagy Sportágválasztó

Makai Viktória emlékezett arra, hogy egy közeli üzletben már többször látta a férfit, ezután a rendőrök hamar megtalálták őt. H. István felesége pont akkor üzent férje főnökének, amikor az a rendőrökkel beszélgetett. Arról érdeklődött, hogy mi történt urával a céges bulin, mert véresen ment haza. A nyomozók a férfit otthonában, a kamrában, a hűtő mögött találták meg meztelenül. H. István egy kisgyermekes családapa.

A férfi részletes beismerő vallomást tett. Azzal védekezett, hogy ittas volt, húsz éve nem ivott alkoholt, és nem volt tudatánál a bűncselekmény elkövetésekor, és lemondott a tárgyalás jogáról is. A bíró azonban nem fogadta el H. István beszűkült tudatállapota miatt a vallomást, és tárgyalásra tűzte az ügyet.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.