Havi hárommillió forintot fizet az Orbán Ráhel barátnője által vezetett divatügynökség egy budai villa bérléséért

2019. április 26., 19:40

Szerző:

A Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) egy, a budai Istenhegyi úton található villában működik. A hvg.hu közérdekű adatigényléssel kikérte az ügynökség szerződéseit. Ebből derült ki, hogy az iroda bérleti díja havi 2,5 millió forint, az üzemeltetés pedig további havi 624 ezer forintba kerül.

Év elején a 24.hu írta meg, hogy az ügynökség az impozáns villába költözött. A szervezetet Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia vezeti, bruttó 1,95 millió forintos fizetésért.

Bata-Jakab Zsófia
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség

Az ügynökség a portál érdeklődése óta feltöltött a honlapjára a szerződéseket, válaszként a dokumentumokra mutató linket küldte el a lapnak.

Eszerint az ügynökség a WhiteSkiff Kft.-nek fizeti a bérleti díjat és az üzemeltetési költséget a budai villáért és a 10 parkolóhelyért.

Az MDDÜ feltöltötte honlapjára a közbeszerzési eljárások listáját is, amiből kiderült, hogy a kormány kedvenc kommunikációs szakembere, a monopolhelyzetbe került Balásy Gyula cégeivel is szerződtek. Egyrészt kötöttek egy 409 millió forint keretösszegű szerződést a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. konzorciumával a Magyar Turisztikai Ügynökség kül- és belföldi divat és design tevékenységéhez kapcsolódó feladatainak ellátására. Másrészt ugyanezzel a konzorciummal szerződtek a budapesti Fashion Week rendezvényszervezési és kapcsolódó kommunikációs ügynökségi feladatainak ellátására is, 155 millió forint értékben.

Az MDDÜ azt is elárulta, hogy jelenleg 21 főt foglalkoztat. Bata-Jakab Zsófia mellett a többi igazgató sem panaszkodhat fizetésére.

Most már az is tudható, hogy a divat igazgató Forintos-Szűcs Anita, a design igazgató Olasz Éva, illetve a pénzügyi igazgató Sipos Péter bruttó átlag alapbére a válasz szerint havi 1,47 millió forint.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.