Havi 600 ezret kap Hidvéghi Balázs két állami banki cégtől

2019. január 11. 12:52 - szerző: 168 Óra

Havi 600 ezer forintos jövedelemkiegészítést biztosít az állam két gazdasági társaságán keresztül Hidvéghi Balázsnak. Az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai, a Fidesz kommunikációs igazgatója bölcsész létére lett igazgatósági és felügyelőbizottsági tag a banki leánycégeknél – írja az Átlátszó.

Hidvéghi Balázs 2016 őszén nyerte el mai párttisztségét, és szinte azonnal igazgatósági taggá avatták. Havi 400 ezerért a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nél, és lett egy felügyelőbizottsági pozíciója a szintén az MFB-csoporthoz tartozó MMBF Földgáztároló Zrt.-nél is, a cégbírósági dokumentumok szerint havi 200 ezer forintért.

Hidvéghi Balázs
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nem ő az egyetlen a Fidesz soraiban, aki helyet kapott állami cégekben. 

Nemrég derült ki, hogy a 2015-ig igazságügyi államtitkárként működő Répássy Róbert – akinek az ügyvédi irodája a Miniszterelnökségtől is kap megbízásokat – nyáron igazgatósági tag lett a Szerencsejáték Zrt.-nél. Emellett a MÁV felügyelőbizottságában szintén kapott egy helyet 210 ezer forintos tiszteletdíj mellett.

Galambos Dénes, aki a tavalyi országgyűlési választásokon a jobbikos Pintér Tamással szemben maradt alul a dunaújvárosi körzetben, először a Magyar Villamos Műveknél, majd a minap a Paksi Atomerőműnél is igazgatósági tag lett. Előbbinél havi 180 ezerért, utóbbinál elvileg 170 ezerért, de ezt az összeget állítólag nem veszi fel. Mindeközben miniszterelnöki biztosként Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért is felelős.