Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Havi 600 ezret kap Hidvéghi Balázs két állami banki cégtől

2019. január 11. 12:52 - szerző: 168 Óra

Havi 600 ezer forintos jövedelemkiegészítést biztosít az állam két gazdasági társaságán keresztül Hidvéghi Balázsnak. Az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai, a Fidesz kommunikációs igazgatója bölcsész létére lett igazgatósági és felügyelőbizottsági tag a banki leánycégeknél – írja az Átlátszó.

Hidvéghi Balázs 2016 őszén nyerte el mai párttisztségét, és szinte azonnal igazgatósági taggá avatták. Havi 400 ezerért a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nél, és lett egy felügyelőbizottsági pozíciója a szintén az MFB-csoporthoz tartozó MMBF Földgáztároló Zrt.-nél is, a cégbírósági dokumentumok szerint havi 200 ezer forintért.

Hidvéghi Balázs
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nem ő az egyetlen a Fidesz soraiban, aki helyet kapott állami cégekben. 

Nemrég derült ki, hogy a 2015-ig igazságügyi államtitkárként működő Répássy Róbert – akinek az ügyvédi irodája a Miniszterelnökségtől is kap megbízásokat – nyáron igazgatósági tag lett a Szerencsejáték Zrt.-nél. Emellett a MÁV felügyelőbizottságában szintén kapott egy helyet 210 ezer forintos tiszteletdíj mellett.

Galambos Dénes, aki a tavalyi országgyűlési választásokon a jobbikos Pintér Tamással szemben maradt alul a dunaújvárosi körzetben, először a Magyar Villamos Műveknél, majd a minap a Paksi Atomerőműnél is igazgatósági tag lett. Előbbinél havi 180 ezerért, utóbbinál elvileg 170 ezerért, de ezt az összeget állítólag nem veszi fel. Mindeközben miniszterelnöki biztosként Dunaújváros és térsége ipar- és területfejlesztéséért is felelős.