Havi 47 ezer forintért bérli a fideszes exképviselő a budavári önkormányzati lakást

2018. december 14., 11:44

Szerző:

Már tíz éve bérel egy 60 négyzetméteres önkormányzati bérlakást a fideszes exképviselő, Tiffán Zsolt cége, de a Budavári Önkormányzat döntése alapján most újabb 5 évig használhatja mindössze havi 47 ezer forint plusz áfa ellenében

– tudta meg a hvg.hu.

A Halászbástyától pár percre található, exkluzív környéken több százezer forintért lehet hasonló lakást bérelni. A kerületi polgármester, Nagy Gábor Tamás maga javasolta, hogy hosszabbítsák meg a bérletet.

Tiffán Zsolt Bt.-je mindössze 47 379 forint plusz áfáért bérli ki a lakást a Vár oldalában. A Budavári Önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén ugyanis 11 igen szavazattal, 2 nem ellenében úgy döntött, hogy az exképviselő cégének mindössze ennyiért adja ki az önkormányzati tulajdonban lévő, Hunyadi János út 9. szám alatti, legfelső szinten lévő 1,5 szobás ingatlant.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A fideszes vezetésű önkormányzat 2023 októberéig hosszabbította meg a lakás bérleti idejét. Az előterjesztésben az szerepel, hogy a Munificencia Bt. 2008 óta használja az ingatlant, és kérte a további hosszabbítást. Az előterjesztést maga a polgármester, Nagy Gábor Tamás nyújtotta be, és a kérést támogatva javasolta, hogy Tiffán cége ennyiért kapja meg a bérleményt.

A képviselő-testületen csont nélkül áttolt, csütörtöki határozat értelmében így összesen 15 évig használhatja majd ilyen kedvező feltételekkel a fideszes exképviselő-miniszteri biztos cége. A cégadatbázis alapján Tiffán Zsolt 2014-ben lett a Munificencia Bt. beltagja és ügyvezetője. A Bt. főtevékenysége az üzletviteli tanácsadás, a székhelye is az önkormányzati lakásba van bejegyezve.

– A Fideszben igaz barátokra és családra leltem, ahol az őszinteség, az egymás szemébe nézés, a tiszta emberi gondolatok fontosabbak mindennél

– mondta Tiffán Zsolt még 2010-ben a lapnak.

A végzettsége általános iskolai tanító, 2004-től volt a Fidesz Baranya megyei pártelnöke, 2012-től a megyei közgyűlés elnöke, 2018-ig képviselő, illetve két éven át miniszteri biztos.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.