Havi 2,7 millió forintért bérel irodát Áder János alapítványa

2019. február 22., 19:30

Szerző:

Átszámítva havi 2,7 millió forintot fizet az Áder János államfő fémjelezte klímavédelmi alapítvány, a Kék Bolygó Alapítvány azért a A Várkert Bazárra és a Dunára néző irodáért, amelyben az öt főállású munkatársa dogozik – derítette ki az RTL Klub Híradója. A 350 négyzetméteres irodát a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérlik 8855 euróért.

A Kék Bolygó Alapítvány Áder János 2016-ban hozta lére, miután egy amerikai magyar 2016-ban a mindenkori államfőre hagyta az átszámítva 85 millió forintos vagyonát. 2018 októberéig az alapítvány körül nagyrészt csend volt, akkor azonban Csepreghy Nándort, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter államtitkárát nevezték ki az igazgatójává. Irodát bérelni egyébként van miből, Csepreghy Nándor kinevezése után ugyanis az Orbán-kormány döntött arról, hogy évi 500 millió helyett 1,5 milliárd forinttal támogatja az alapítványi munkát.

Az egyelőre nem egészen világos, hogy az alapítvány milyen konkrét lépésekkel veszi ki a részét a  klímaváltozás elleni harcból egy honlap működtetésén és egy ígért gyakotrnoki ösztöndíjprogramon kívül.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.