Havi 1,85 milliót keres a rászoruló gyerekek üdültetéséért felelős alapítvány főnöke, még a Fidesz is kiakadt rá

2017. augusztus 11. 02:00 - szerző: Ágoston Zoltán

Szerinte ebből futotta a napi 110 000 forintért bérelt villára is.

Havi nettó 1,85 millió forint a fizetése Hornyák Tibornak, a Zánkán működő gyerektábort fenntartó Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkárának.

Szerdán a 24.hu szellőztette meg, hogy a budapesti illetőségű  Hornyák napi 110 000 forintért bérelt egy luxusvillát, Villa Artot a Zánkához közeli Monoszlón, és onnan járt be a munkája kedvéért a gyerektábor területén fekvő irodájába. A 200 négyzetméteres, négy hálószobás villához úszómedence és étkezőterasz is tartozik. Főleg külföldi turistáknak szóló hirdetésekben szerepel.

Fotó: MTI / Büki László

Hornyák először nem válaszolt a portál kérdéseire az ügyben, később viszont már azt állította, hogy kvázi munka közben nyaral, és a családjával 35 napra vette ki a villát, amelynek a napi 110 000 forintos bérleti díját saját zsebből fizette ki. Csütörtökön aztán az RTL Klub érdeklődésére írásban közölte, hogy havi nettó 1,85 millió forintot keres. A 35 napra a villa így több mint kéthavi fizetésébe, 3,85 millió forintba került volna, de – tette hozzá – az árból kapott 15 százalék kedvezményt.

Hornyák keresete több részből áll össze:


  • az EKGYA főtitkáraként havi bruttó kétmilliót vesz fel,

  • az EKGYA cégében, a táboroztatásért felelős Erzsébet Táborok Kft.-ben betöltött ügyvezető igazgatói tisztségéért nem kap juttatást,

  • ő vezeti viszont a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Non-profit Kft.-t, amelynél havi bruttó 750 ezer forint a fizetése.


Az EKGYA főtitkára korábban a Miniszterelnökségen dolgozott, volt a menesztett kulturális államtitkár, L. Simon László kabinetfőnöke, a neve korábban több botrányban is felvetődött. A mostaniért a Fidesz is haragszik, a kormánypárt egyik képviselője, Budai Gyula miniszteri biztos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, elfogadhatatlannak tartja, hogy Hornyák Monoszlón napi 110 000 forintért bérelt villát.