Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Hatáskör hiányára hivatkozva tényleg nem nyomoz a rendőrség Hadházy és Szél kihajítása miatt az MTVA székházából

2018. december 30. 14:51 - szerző: Ágoston Zoltán

A független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos szombaton Facebook-posztban fájlalta, hogy a rendőrség válaszra sem méltatja azt a feljelentést, amelyet azért tettek, mert december 17-én reggel a szintén független Szél Bernadett-tel együtt a biztonsági őrök egyszerűen kihajították őket az MTVA székházából, a rendőrség pedig egy nap múltán reagált is, közleményben jelezve, hogy hatáskör hiányában valóban nem nyomoz a történtek miatt.

„Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz. Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte”

– írja a rendőrség. Szél és Hadházy december 16-án este az MTVA székházánál tartott tüntetés közben több ellenzéki országgyűlési képviselő társaságában azért ment be az épületbe, hogy az M1-en felolvassák az ellenzék öt pontját. Ezt nem sikerült elérniük, egy hírszerkesztő sem beszélt velük, másnap reggel pedig a biztonsági őrök egyszerűen kidobták a két politikust az épületből.

A rendőrség azt megválaszolatlanul hagyta, hogy miért nem szólt Szélnek a feljelentés továbbításáról.

Fotó: Merész Márton