Hatalmas molinón üzent az XIII. kerületi önkormányzat, az Emmi nem ad pénzt iskolafelújításra

2018. október 3., 10:50

Szerző:

A 444 hívja fel a figyelmet arra a hatalmas molinóra, amelyet a Váci út 57-61. alatt fekvő épületre függesztettek ki, és amely a Janicsár utcai homlokzaton azt repíti világgá: 

„A XIII. kerület felújítja. Az állam nem költ rá, csak használja.”

Az épület – derül ki a 444 cikkéből – 57 százalékban önkormányzati tulajdonban van, 43 százaléka viszont az államé. Két iskola működik benne, a Gyermekház Iskola és a Prizma Általános Iskola és Óvoda, az MSZP-s polgármester, Tóth József vezette XIII. kerületi önkormányzat pedig nyilvánvalóan arra akarja felhívni a figyelmet, hogy bár az épületet fel kellene újítani, az állami fenntartó, a a Közép-pesti Tankerület, illetve az azt felügyelő Emmi nem hajlandó állni a költségek rá eső részét. Ha a pénzt a jövőben sem teszik le az asztalra, az azt jelentené, hogy az épület három homlokzatából kettőt felújítva, a harmadikat azonban a jelenlegi, lepusztult állapotában fogják átadni.

Fotó: XIII. kerületi önkormányzat honlapja

A XIII. kerületi önkormányzat egyébként 644 millió forintot szán a felújításra, ami az összköltségének kétharmada, a tulajdoni arányánál 9 százalékkal nagyobb rész. Ez egyébként már a munkálatok II. üteme, a fővárosi védettséggel rendelkező épület homlokzatának, tetőszerkezetének és tetőfedésének, valamint nyílászáróinak felújítását végzik el, az épület eredeti homlokzati architektúrájának teljes értékű helyreállításával.