Hatalmas káosz fenyeget Észak-Budán, 200 napon át javítják a Szentendrei utat

2019. február 1., 17:52

Szerző:

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. kiírta a nyílt közbeszerzést a Szentendrei útnak a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca közötti szakaszának a felújítására – írja a napi.hu.  A kivitelezési idő 200 nap lesz, addig forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Az 1107 méter hosszú szakaszon a jobb oldalon parkolók épülnek, új burkolatot kapnak a járdák és a kapubehajtók, rendezik csapadékvíz-elvezetést is. A Mátyás király úti csomópontban és a szegélykorrekcióknál teljesen átépítik a pályaszerkezet, a további szakaszon jellemzően a meglévő aszfaltréteg marják le és új rétegeket építenek vissza.

Átépítik a közvilágítási hálózatot, rendbe teszik a zöldfelületeket. A Mátyás király úti csomópontban biciklis parkoló is létesül

Az Óbudán közlekedőkre rájár a rúd, sikeres közbeszerzési eljárás esetén ugyanis tavasszal elkezdődhet a Flórián téri felüljárók felújítása, amely 14 hónapig tarthat.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.