Hat pénztárcát lopott el a kórházból zsinórban a vasmegyeri nő, de kizárólag női kórtermekből, hogy ne legyen feltűnő

2019. május 17., 15:18

Szerző:

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 44 éves vasmegyeri lakossal szemben – írja a police.hu.

Az elmúlt félévben több sértett tett feljelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon, akiktől a kórházban tulajdonította el ismeretlen tettes a pénztárcájukat, a benne lévő pénzzel, bankkártyákkal és személyes iratokkal. A rendőrök látókörébe került egy vasmegyeri nő, aki minden bejelentett lopás alkalmával járt a kórház területén.

Fotó: police.hu

A rendőrök tegnap, egy újabb lopás után fogták el a delikvenst, aki mindent beismert. Elmondta, hogy kizárólag pénztárcákat lopott, amelyeket a személyes iratokkal együtt eldobott, a pénzt megtartotta és megélhetésére fordította.

Mindig csak nőktől lopott, mert állítása szerint az kevésbé volt feltűnő, ha a várótermekben a vele azonos neműek mellett foglalt helyet. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.