Hat év börtönbüntetésre ítélték a Szentendrei úti ámokfutót

2019. április 4., 14:31

Szerző:

Jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint 2017 márciusában részegen két fiatal halálát okozta a Szentendrei úton - írja az Index. Emellett öt évre eltiltották a közügyektől, és örökre eltiltották a vezetéstől.

A férfit ittas vezetés, első fokon viszont halált okozó ittas járművezetés miatt marasztalták el.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A férfi nem vett részt a tárgyalásán.

Ez enyhítés a tavaly júniusi első fokú ítélethez képest. A vádlott akkor hét és fél év börtönbüntetést kapott halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt. A vádlott a múltheti utolsó szó jogán nem felmentését, csak az ítélet enyhítését kérte. 

A vádlott többórás italozást követően autóba ült, és 165-170 kilométeres sebességgel haladt. A III. kerületi Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében nem észlelte a piros lámpánál várakozó másik autót, és lassítás nélkül nekiütközött. A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, a vádlott pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.