Három értékes ingatlant kap az Erzsébet Alapítvány

2019. március 1., 16:46

Szerző:

Egy törvényjavaslat szerint három értékes, összesen 16 086 négyzetméter alapterületű ingatlant kap az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. A javaslat szerint két fonyódi és egy zánkai ingatlanról van szó, ahol a gyermektáborok üzemelnek – írja az mfor.

Az alapítvány az Erzsébet-program részeként, közfeladatként táboroztat évek óta gyermekeket. A szervezet utolsó elérhető beszámolója a 2017-es évről szól. Eszerint az értékesítés 74 milliós nettó árbevétele mellett egyéb bevételként 4,4 milliárd forint folyt be a szervezethez, melynek meghatározó része az Emberi Erőforrások Minisztériumától származó támogatás volt.

Az alapítvány közlése alapján az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban majdnem 90 ezren vettek részt, 2017-ben már több mint 100 ezren, tavaly pedig több mint 126 ezren.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.