Három államtitkár is 13. havi fizetést kapott, ezzel akarják őket még többre motiválni

2019. július 26., 11:41

Szerző:

Egyhavi fizetésének megfelelő összeggel jutalmaztak három államtitkárt júliusban, a pluszjuttatást motivációs elismerésként kapták az érintettek – írja a Blikk.

A kormány honlapjára felkerültek a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárainak adatlapjai. Eszerint Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, és az Orbán Viktor miniszterelnök titkáraként ismert Nagy János, a kormányfői programirodát vezető államtitkár is kapott bruttó 1,3 millió forint jutalmat.

 

Kovács Zoltán
Fotó: MTI/Marjai János

A lap megkérdezte a kabinetirodát, hogy mivel indokolták a jutalmakat, és hogy más is kapott-e elismerést. Annyi választ kaptak, hogy a miniszterelnök és a miniszter nem részesült motivációs elismerésben.

Az államtitkárok tavaly májusban kaptak 30 százalékos fizetésemelést. Ez csak hónapokkal később derült ki, miután feltöltötték az államtitkári adatlapokat a kormányzati honlapra. Azoknak az államtitkároknak a fizetése viszont, akik egyben parlamenti képviselők is, a négyszeresére, vagyis 225 ezer forintról 990 ezerre ugrott. Így járt a most jutalmazott Dömötör Csaba is.

Kiszelly Zoltán politológus, a kormányközeli Századvég oktatója, és a Kodolányi János Egyetem docense azt nyilatkozta a Blikknek, hogy most van pénz a jutalmak kifizetésére. Ő nyilatkozta azt tavaly a köztévében, hogy szerinte Németország ott tart, ahol 2010 előtt Magyarország.

– Most nagyon jól teljesít a gazdaság, a növekedés 4–5 százalékos, van miből jutalmat adni az államtitkároknak 

– nyilatkozta Kiszelly, aki úgy véli, ennek köszönhetik az állami vezetők a tavalyi fizetésemelésüket is.

– Ezekkel az apró gesztusokkal jobban lehet motiválni a munkavállalókat

– tette hozzá.

A kabinetiroda által közzétett, az állami vezetők fizetésének adataiból egyébként az is kiderül, hogy Rogán Antal kabinetminiszter havi illetménye több, mint Orbán Viktoré.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.