Három állami cégnél is van állása, négymillió forintot keres havonta a zsinórban bukott fideszes politikus

Nagyon tud élni Csizi Péter.

2019. január 29., 13:37

Szerző:

Elvesztette a tavalyi parlamenti választást, cserébe egyszerre három állami cégnél töltheti be főállásban az ügyvezetői posztot Csizi Péter, a Fidesz volt országgyűlési képviselője – írja a 24.hu.

Csizi 2018 áprilisában kormánypárti színekben indult Pécsen, de a Fidesz-KDNP legtöbb vidéki jelöltjétől eltérően ő vesztett, így Mellár Tamás, az ellenzék jelöltje lett a város egyéni képviselője. Csizit azóta kétszer is kihagyták a megüresedett listás országgyűlési képviselői helyek kiosztásánál: Balog Zoltán volt emberierőforrás-miniszter lemondásakor is ő jött volna a sorban, majd Hirt Ferenc halála után is őt illette volna a listás mandátum, de mindkét esetben más lett a befutó.

Legutóbb Hirt Ferenc fideszes képviselő halála miatt Csizit illette volna az országos listáról az elhunyt honatya mandátuma, ám végül nem vállalta. A 24.hu szerint valójában a kormánypárt döntése volt, hogy Csizi helyett Hollik István kormányszóvivő lett képviselő.

Csizi Péter
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ám a Fidesz senkit sem hagy az út szélén, így a képviselő viszont megtarthatta alig fél éve szerzett munkahelyeit.

2018 őszén kapta meg a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft., az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft., illetve a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói megbízását, így összesen 8800 munkavállaló főnöke lett. A három cég állami tulajdonban van, jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartoznak.

Csizi azt állítja, hogy a három cég menedzselésével sok időt tölt, ha kell 16 órát is dolgozik, de a hétvégéket a családjával tölti – írja a Szabad Pécs.