A belügyminiszter és a honvédelmi miniszter se tudja, hogy kerültek páncélozott harci járművek Mészáros Lőrinc birtokára

2020. június 4., 20:15

Szerző:

Május elején írtuk a Magyar Hang nyomán, hogy Hadházy Ákos független képviselő légi felvételének tanúsága szerint páncélozott harci járművek álltak Mészáros Lőrinc bicskei birtokán.

 

 

Vadai Ágnes DK-s képviselő is kíváncsi lett a rendhagyó jelenség okára, ezért Pintér Sándor belügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert kérdezte arról, hogy vajon mit kerestek harci járművek egy magánbirtokon.

De ezek után sem lettünk okosabbak.

Pintér ugyanis azt válaszolta, hogy „a belügyminiszter által irányított szervek a kérdés tárgyát érintő harcjárműveket nem üzemeltetnek és nem értékesítettek.” Benkő pedig azt felelte  az írásbeli kérdésre, hogy „a drónfelvételen látható egyik jármű sem tartozik a Magyar Honvédség kötelékébe, és tőle senki sem vásárolt ilyen eszközöket.”

(A hvg.hu nyomán)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.