Hangtállal és világhírű vendégek szellemével űzi a gonoszt Aba polgármestere a képviselő-testületi ülésen

2019. március 7., 13:20

Szerző:

Új hagyományt akar meghonosítani Abán Kossa Lajos polgármester, aki a Fejér megyei város 2019. január 23-i testületi ülésen bejelentette, ezentúl tibeti hangtálakkal fognak nyugtázni minden döntést, a képviselő-testületi ülések kezdetén pedig gyertyát gyújtanak az ártó szellemek és az ellenzéki negatívság elűzésére – írja az Átlátszó.

A független, de jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező polgármester az ülésen tartott monológjában kifejtette, hogy a legfőbb ellenség Paprikajancsi, Sunyi Róka és Páváskodó Pulyka, a kommentelők szerint ezzel a hét fős független képviselőkből álló testület három azon képviselőjére utalt, akik nem támogatják zsinórban minden döntését. Szerinte a fényt jelképező égő gyertya segít az ártó szellemeket eltüntetni a teremből. A hangtál pedig azért, hogy minden egyes testületi döntést egy, a tálra mért gongütéssel ünnepeljenek meg. 

Az asztalhoz ezen kívül négy üres széket is állított, mert elmondása szerint már az ülés elején érzékelte a negatív erőket, ezért jelképesen leültette segíteni Széll Kálmánt, Mahatma Gandhit, Martin Luther Kinget és a dalai lámát is.

A helyi tévé által közvetített jelenetet a polgármester legnagyobb helyi ellenzékének számító Facebook-oldal, az Abai hírek tette közzé.

Az Átlátszó a cikkében kitér arra is, hogy Kossára a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért. A vád szerint a polgármester fizetési és vásárlási előleg címkézéssel 2012 és 2016 között 83 alkalommal vett fel a település pénztárából kisebb-nagyobb összegeket, összesen több mint 10,7 millió forintot.

Kossa Lajos 1994 óta vezeti Abát.