Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Hamis vád gyanúja miatt újra nyomoznak Portik Tamás ellen, aki azt állította, 10 millió forint értékű eurót adott át Rogán Antalnak

2019. május 12. 12:08 - szerző: Ágoston Zoltán

Egy három évvel ezelőtti állítás miatt hamis vád gyanújával nyomozás indult a 28 éves börtönbüntetését töltő Portik Tamás ellen – írja a Magyar Nemzet. A Prisztás József és Boros Tamás meggyilkolásának a megrendelése miatt elítélt olajmaffiózó 2016 júniusában, a Juhász Péter volt Együtt-elnök és Rogán Antal közötti személyiségi perben ejtette el, hogy egyszer tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át a Miniszterelnöki Kabinetiroda jelenlegi vezetőjének, akkori belvárosi polgármesternek a Károly körút 26. alatti ingatlan megszerzése fejében.  Portikot azért hallgatták meg az ügyben, mert Juhász néhány nyilatkozatban és Facebook-bejegyzésben azt állította, Rogán bűnöző és bűnözőkkel – köztük Portikkal – üzletelt. Emiatt a tárcavezető bíróság elé vitte az Együtt volt elnökét.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Állítása miatt Portik ellen már akkor tettek feljelentést hamis vád miatt, de az ügyészség ezt visszadobta. a Magyar Nemzet szerint néhány napja a hatóság felülvizsgálták az iratokat, és rájöttek, hogy a megalapozott döntés meghozatala további bizonyítást igényel. Az eljárást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytatja majd, Portik egyelőre nem gyanúsítottja az ügynek.

Portik egyébként azt állította, hogy Pápa Marianne – Habony Árpád nagybátyjának az özvegye – megbízásából vitt el Rogánnak tízmillió forintnak megfelelő eurót egy Centrál Kávéház melletti szűk utcába, emlékei szerint egy pártirodába.