Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Halottakkal voltak tele a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom budapesti ajánlóívei

2019. szeptember 17. 16:52 - szerző: 168 Óra

A zuglói választási bizottság a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom ajánlóívein is több "passzív státusba került" választópolgár ajánlását találta – írja az Index.

Ezt a megnevezés általánosan az elhunyt választópolgárokra alkalmazzák.

A két párt nem csak a polgármester-jelölti, hanem a képviselőjelölti ajánlóívein is ilyen személyek adatait adta le. Várnai László, a kerületi Civil Zuglóért Egyesület polgármester-jelöltje szerint felmerülhet a gyanúja, hogy másolták is az adatokat a pártok.

Ez leginkább a Mi Hazánk Mozgalom esetében vetne fel kérdéseket, ugyanis a párt korábban nem szerepelt országgyűlési vagy önkormányzati választáson, vagyis ha lenne is törvénytelenül tárolt választói adatbázisa, azt nagy eséllyel mástól kaphatnák csak meg.

A helyi választási bizottság mindezek ellenére nyilvántartásba vette a kellő számú aláírást gyűjtő jelölteket, de további intézkedéseket foganatosítottak. "Passzív" választókkal az ívein jelölt lett:

  • Czeglédi János polgármesterjelölt (Mi Hazánk)
  • Koch János polgármesterjelölt (Munkáspárt)
  • Dohány Gábor képviselőjelölt (Mi Hazánk)
  • Baráth Flórián Attila képviselőjelölt (Mi Hazánk)
  • Vásári Anikó képviselőjelölt (Mi Hazánk)