Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Halálra kínozták zárkatársukat a rabok a szombathelyi börtönben, megetették vele a felmosórongy szálait

2018. szeptember 17. 16:07 - szerző: 168 Óra

Három rab hónapokon keresztül kínozta, majd végül megölte egyik zárkatársát, emiatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt indult ellenük vádeljárás. A vádirat szerint többféleképpen kínozták és alázták meg a sértettet.

A három vádlott tavaly tavasszal szúrta ki magának a sértettet, akit folyamatosan arra kényszerítettek, hogy engedelmeskedjen nekik, „csicskáztatták”, és napi szinten bántalmazták is. Előfordult, hogy csikket etettek vele, vagy megtöltötték vízzel a takarításhoz használt 5 literes felmosó vödröt, és arra kényszerítették a férfit, hogy igya azt ki. Ez azonban csak a kezdet volt, májustól a bántalmazások még inkább eldurvultak, a vádlottak a sértettet kikötözték, száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták, ugráltak rajta, ájulásig fojtogatták. Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és elölről kezdték a bántalmazást.

Halála előtt 1-2 nappal a három vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy megegye a felmosórongy cipőfűző vastagságú szálait. Az ellenőrzések során beküldték a férfit a mosdóba, mert oda az őrök nem láthattak be, így nem derült fény a kegyetlenkedésre.

2017. május 14-én reggeli ébredéskor a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög. A másodrendű vádlott ekkor kikiabált az őrnek, hogy baj van, és amíg az őr a zárkához ért, megbeszélték, hogy azt hazudják, egy másik rab bántalmazta a férfit. A sértett életét már nem lehetett megmenteni, sérüléseit a vádirat 3 oldalon keresztül sorolja.

A Vas Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, kényszerítéssel, és súlyos testi sértéssel vádolják. Az előkészítő ülésen egyik vádlott sem ismerte be a a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalást tart az ügyben.

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18