Halálra gázolt a vonat egy 66 éves férfit Szerencsnél

2019. július 6., 13:34

Szerző:

Halálra gázolt egy 66 éves férfit a Nyíregyházáról Miskolcra tartó személyvonat Szerencs külterületén - tájékoztatta Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-t. 

A baleset miatt hosszabb a menetidő Taktaharkány és Szerencs között.

A Mávinform az MTI-vel azt közölte, hogy a helyszínelés ideje alatt a vonatok Taktaharkány és Szerencs állomás között csak egy vágányon közlekedhetnek, a menetidő ezen a szakaszon 15-30 perccel megnő, várhatóan 11 óráig. 

A balesetben érintett személyvonat utasai a katasztrófavédelem segítségével a hatvani sebesvonatra szállhatnak át. A vonat a Bekecs (37-es út) és a Takta közötti út vasúti átjáróját elzárja - írták.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.