Két emberre rágyújtotta a lakókocsit Monoron egy férfi, egy ember meghalt

2020. január 15., 10:25

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy huszonkilenc éves férfi letartóztatását, mert a gyanú szerint két személyre rágyújtott egy lakókocsit, és egyikük ennek következtében életét vesztette – írja az ügyészség.

A gyanú szerint a gyanúsított ismerte az ügy két sértettjét, akik Monoron egy lakókocsiban éltek. 2020. január 8-án mindhárman a lakókocsiban italoztak, de egy vita miatt az elkövető távozott onnan. Később, kora délután azonban visszatért egy öngyújtóval, és meggyújtotta a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot. Innen a tűz átterjedt a lakókocsira, ahol a két sértett feküdt.

Miután a lakókocsi és egyikük ruházata is lángra kapott, a két sértett felriadt, és oltani kezdték a tüzet. Az oltásba később az elkövető is bekapcsolódott.

A sértetteknek végül sikerült kijutni a tűzből, azonban egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően másnap meghalt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a férfit, akinek a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel tartani lehet attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el.